Ce se intampla daca vremea este nefavorabila in tabara?

Copii sunt cei mai nerabdatori atunci cand vine vorba sa mearga intr-o tabara de vara. Multimea de activitati pe care le fac, revederea cu prietenii de vara trecuta, joaca in aer liber si nu numai, sunt motive suficiente pentru a-i face pe cei mici sa astepte cu nerabdare momentul in care se vor urca in autocar si vor ajunge in tabara.

Totusi, chiar si vara, oricat de perfecta s-ar arata starea vremii, aceasta poate sa se schimbe dintr-un moment in altul. Daca tabara de vara este organizata la munte, trebuie luat in calcul faptul ca poate sa ploua oricand.

Orice parinte se intreaba ce se va intampla in momentul in care copii ajung in tabara si se schimba vremea brusc si ploua pe toata durata taberei. Oare nu se vor plicitisi?

            Ce fac copii in tabara atunci cand ploua?

Atunci cand vrei sa trimiti copilul in tabara, din bagajul lui nu trebuie sa lipseasca si hainele si obiectele necesare pentru vreme nefavorabila. Include o pelerine de ploaie, incaltaminte adecvata dar si cateva haine calduroase, chiar daca este vara.

Daca incepand din a doua zi de tabara pana la final vremea este nefavorabila, organizatorii sunt pregatiti si pot sa le ofere copiilor o serie de activitati distractive care sa ii mentina activi chiar si atunci cand vremea este nefavorabila. O astfel de situatie in tabara poate sa se dovedeasca a fi foarte educativa deoarece este o situatie noua si trebuie sa se adapteze. Pot exista anumite activitati si in aer liber echipati corespunzator pentru vreme nefavorabila in zona locului de cazare si, cu siguranta organizatorii ii vor distra pe cei mici.

Daca tabara de vara este organizata pe munte nici macar atunci nu trebuie sa iti faci probleme legat de siguranta celor mici deoarece organizatorii nu isi vor asuma riscuri inutile. Totusi, daca vremea nefavorabila ii surprinde in timpul unei excursii, atunci trebuie sa stii ca aceste ture sunt organizate de oameni care au experienta muntelui si stiu cum sa abordeze orice situatie neprevazuta. Stiu sa ii instruiasca pe copii astfel incat toata lumea sa ajunga inapoi in siguranta la locul de cazare.

Este important sa iei in calcul toate situatiile atunci cand faci bagajul copilului pentru a-l trimite in tabara. Daca ia medicamente conform unei prescriptii atunci informeaza organizatorii despre acest lucru si ei se vor asigura ca tratamentul va fi administrat mai departe.

            Vorbeste cu entuziasm despre tabara si evita sa ii transmit grijile tale

Organizatorii de tabere de vara cunosc deja toate situatiile care ar putea aparea inclusiv dorul de parinti sau vremea nefavorabila. Este bine ca atunci cand il trimiti pe copil in tabara sa ii vorbesti cu entuziasm despre aceasta experienta si sa ii povestesti despre lucrurile frumoase pe care le va face cu ceilalti copii. Daca ii transmiti fricile tale, chiar si pe cele legate de vreme ai putea obtine exact contrariul si sa nu mai vrea sa plece chiar daca tabara este deja achitata.

Tinand cont de aceste lucruri, vei putea sa iti mai elimini din grijile pe care le are orice parinte inainte de a-si trimite copilul in tabara de vara.